Yerba mate Amanda to produkt od cieszącej się powszechnym uznaniem firmy założonej przez polskiego emigranta – Juana Szychowskiego. Niepowtarzalny smak, a także zdrowotne właściwości sprawiają, że yerba mate Amanda eksportowana jest do kilkudziesięciu krajów na całym świecie. Działa nie tylko pobudzająco, ale także pozwala dostarczyć organizmowi wielu witamin czy minerałów, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia oraz nowotworów, a także świetnie wspomaga odchudzanie. Występuje w dwóch podstawowych odmianach – czerwonej oraz niebieskiej.
Czerwona yerba mate
Paragwajska czerwona odmiana ze względu na starannie wyselekcjonowane składniki charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem oraz czerwonym kolorem. Polecana jest wszystkim tym, którzy poszukują alternatywnych, aromatycznych rozwiązań dla tradycyjnych, powszechnie znanych gatunków.
Niebieska yerba mate
To z kolei odmiana bez gałązek. W jej skład wchodzą tylko suszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Dzięki temu yerba mate ma znacznie mocniejsze działanie, a jednocześnie zachowuje delikatny smak. Prócz charakterystycznej goryczki wyczuwanej w większości gatunków niebieska yerba mate Amanda ma także lekko kwaskowaty posmak.